♥ Min tomatsoppa - Recept
Ingredienser för två personer.
♥ 1-2 riven gullök.
♥ 1 frp krossade/passerade tomater
♥ 1-2 msk timjan
♥ salt, peppar, socker
♥ 2,5 dl matgrädde
♥ 1 hönsbuljong
♥ 2 dl vatten
♥ 2-3 lagerblad
Fräs löken i en kastrull med en matsked olja i några minuter. Tillsätt sedan tomaterna, timjan, kryddor (socker är inte obligatoriskt), vatten hönsbuljong, lagerblad, man kan även ha i en eller två vitlöksklyftor, dock tål inte min känsliga mage det efter alla magsår jag haft.
Låt dessa koka mellan 15-30 minuter.
Ta upp bladen, och häll röran i en mixer, mixa till en slät smet. Häll i smeten i kastrullen igen och tillsätt grädden och koka ytterligare 5 minuter.
Servera med knäckebröd, och för att lyxa till det lite, kan man strö över lite riven ost över soppan med.
Enjoy!