2009-12-30
 21:47:52

Mycket bra kväll!

Kvällen har spenderats med bästa vännen J, hennes dotter N och hennes väninna M med son K. En grymt söt son måste jag tillägga. Och jag beundrar M så mycket, hennes styrka och allt. Hon är helt otrolig!
Men jag var barnvakt en sväng först innan de andra kom men det var skönt, N låg i min famn framför TVn och somnade men vaknade lika fort när de andra kom hem.

J har vart trött under kvällen och behöver sömn, och N har vart småbråkig mestadels av kvällen men hon var nog också trött gissar jag.. Nu väntar jag på att älskling ska komma hem så det blir lite mys, den näst sista dagen på 2009.. Har ni några nyårslöften i år?
2009-12-27
 13:48:03

Sista söndagen för 2009..


Idag är det sista söndagen för 2009.. Ett år som inte vart för positivt för mig, men som slutar mer positivt än jag vågade tro under året. Erik är och spelar tråkig fotboll, tycker det är en totalt onödig tid att ha träning mellan 12-14!! Åh!!! Men men, jag har inget att säga till om det ändå så han får göra som han vill. Jag ska inte bråka mer om det!

Imorn ska vi till Linköping och jag hoppas min favoritmobil är så pass nedsänkt i pris att jag kommer hem med den imorn, sen ska vi kolla rean på Ikea och lite julklappar till barnen.. Blir nog bra det.

Nu ska jag ägna mig lite åt Logistikuppgiften vi har över julen.. Blir nog bra!
2009-12-26
 22:07:45

Julen 2009..(längre inlägg)


Var några dagar sen jag skrev här nu, men sanningen är att jag inte mått speciellt bra. Julafton var mysig, fick fina presenter såsom ljus, fina tomtar, smycken, presentkort och sånt där, Erik fick alla säsongerna av Scrubs (hmm vem kan ligga bakom det?), tröja, golfgrejer och lite smått. Det var massor med klappar, minns inte när det var så många klappar sist!
Sen fick vi jättefina gemensamma klappar så som, fina glas, matberedare och elvisp då vår gått sönder.

Jag hjälpte mormor och farmor med att servera dem mat, då mormor har rullator och farmor går med käpp och rullator hemma, pappa hjälpte farfar som också går med käpp, men som borde ha rullator och efter denna kvällen kommer han få det.

Mamma var supernöjd med sina Goebbelsänglar, och min bror var nöjd med sin disney-julservis, handmålad och med guldkanter som jag köpte från fyrklövern, och min syster var väldigt nöjd med cykeln hon fick av oss. =)

Allt var bra och vid strax efter elva började vi plocka ihop julklapparna vi öppnat och packa ner dem så vi skulle få med oss dem hem, alla andra likaså. Men vid halv tolv så reser sig min farfar upp och får av nån anledning för sig att gå lite, han har med sig käppen men börjar vingla och ingen hinner reagera innan han välter och slår i huvudet i TV-bänken. Jag själv trodde det var slutet av farfar, men han började rätt snabbt kvida och tog sig för huvudet där det blödde lite, syster som går omvårdnad tog hand om det, och sen skrek han om höften och högerbenet. Vi försökte lugna honom och tillslut såg vi ingen annan hjälp mer än att ringa ambulans som tog med honom upp till Eksjö.
Syster och hennes kille följde efter i bil, då min bror följde med i ambulansen, och pappa körde hem farmor till Jönköping så inga av dessa var hemma föräns vid fyra på natten.

Jag fick en lättare chock en stund efter att han ramlat så jag höll på att svimma och sen brast allt, jag började storgråta. Men jag lugnade mig lite när Erik höll om mig hela tiden.
På natten mådde jag illa, jag kunde inte somna föräns sent och jag vaknade många gånger. Vi fick konstaterandet att hans höger höft var bruten, och under dagen igår opererades han. Mamma och pappa var uppe hos honom med mormor en sväng idag och han ska må rätt bra nu..

Igår hade jag huvudvärk hela dagen och kände verkligen inte för nånting. Vid fyra var vi hos mamma och åt lite julbord igen, och sen åkte vi till David och mötte upp honom och Emil innan vi åkte vidare till en annan fest. (Jag var nykter och körde då jag inte mådde helt bra, men lovat Erik att följa med då han ville ha med mig) Där var det inte så roligt, kände inte ens igen nån, så redan vid tio åkte jag och Erik och tankade bilen och sen mot Statt. Väl inne på Statt drack jag tre apelsinjuice och varken jag eller Erik hade roligt. Men då vet vi det tills nästa år då det får bli Babar eller nåt annat istället. Vid halv ett åkte vi hemåt och la oss för att kolla på Scrubs.

Idag har vi haft lite Scrubs-maraton innan vi åkte till mamma, då pappa skulle spela inne på Funhouse (en spelarkad eller hur det nu stavas) med Erik. Sen handlade vi lite och så och köpte pizza på vägen hem. Var förbi Johanna en sväng med och nytte julklappar, fick ett par jättefina örhängen, dem ska jag nog ha på nyårsafton, vad vi nu hittar på..

Ikväll mår jag inte så bra, vet inte vad det är, sömnbrist eller nåt? En deppkväll eller nåt iaf, men det ordnar sig.. Erik tar så väl hand om mig så det finns inte..
På måndag åker vi till Linköping i jakt på en ny mobil till mig, min är katastrof och älskling ska lägga lite till den, (en julklapp jag fick) men än vet jag inte, kanske lägger till lite extra och köper den jag ville ha mer om den är bra nedsatt i pris. Sånt man märker.. Sen ska vi kolla julklappar till Eriks systers fästman och Eriks syskonbarn då vi ska fira jul med dem på lördag med. Blir nog bra.

Den bästa julklappen jag fått och som man nånsin kan få, det är kärleken, omtanken och stödet jag alltid får av min fästman.. Jag älskar dig! ♥

Har er jul vart bra? =)

2009-12-26
 21:48:23

Utlottning hos Jessica



Jag är med och tävlar hos Jessica om denna designen, hoppas på lite mer tur nu.. Behöver det känner jag.

2009-12-24
 10:43:20

Julafton







En sagolik blogg önskar God Jul till alla! Må ni få många klappar, massa gott och roligt!









♥ Älskar min bunny!



2009-12-23
 09:07:10

And of I go!

Nu ska jag göra mig iordning sen blir det att åka en sväng så bilen blir varm innan jag åker ner på stan.. Kommer ha lite att bära med mig så vill inte gå när det är så mycket snö! Sen har jag ju en del att göra idag!

Hörs sen mina vänner!
2009-12-23
 07:23:59

Dan före dopparedan..


Godmorgon på er!
Hoppas allt är bra med er! Själv är det bra måste jag säga, lite seg bara, men är ändå utsövd idag, trots många avbrott inatt. Vaknade vid halv ett och mådde jätteilla, men gick upp och ut på balkongen en stund så försvann det, njöt av all snö som föll med.

Sen när jag kommer in slår Erik till mig i huvet, så jävla ont gjorde det men lät det vara och lyckades somna. Sen mitt i natten kommer ett sms till hans telefon, naturligtvis från Halebop, sen slår han i armbågen med en jävla smäll i sängstommen och det hela avslutades med att han sparkade till mig på smalbenet, sen har jag sovit oroligt eftersom jag visste att jag kunde sova ut om jag behövde det.

Men när klockan ringde kände jag inget större behov av sovmorgon så det var ju skönt så jag gick upp. Har satt upp granriset här hemma nu, så nu känns det jul på riktigt.

Dagens planer;

- Ner på stan vid tio en snabbis och fixa lite småsaker
- Hem och baka julbröd
- Koka julskinkan samt griljera den
- Njuta av ledigheten =) Så skönt att allt är klart =)

Vad ska ni hitta på? =)

Nu tror jag minsann att jag ska göra mig lite frukost! Ha en bra dag =)

2009-12-22
 20:51:50

Kväller..

Åh så seg jag är!
Har vart hemma hos mamma, där vi hjälpte henne och mormor att rulla chokladgodis och marsipankarameller samt doppa dem i choklad och kokos. Skrattat en del, när allt blev bra, blev lite dumt mellan mig och Erik en snabbis när vi kom dit, men det ordnade sig lika fort så det gjorde ju inget.

Imorn får jag ingen lång sovmorgon, men en liten kanske, om jag har tur och kan somna om, inte alltid det går.. Sånt man märker, ska ner på stan åt Erik och köpa en julklapp från honom till mamma och pappa, samt att jag ska kolla en annan grej med, sånt man märker.
Sen ska jag hem och börja baka julbrödet, samt koka skinkan och griljera den. Det blir nog bra!

På kvällen ska vi hem till mamma och pappa och lämna alla julklappar så de kan läggas under granen. Det är sagt att traditionen fortsätter på torsdag då jag har tagit över julklappsutdelningen efter mormor. Rätt kul faktiskt, men i år har jag bett om att få sitta i en fåtölj och inte på golvet då jag får så ont i ryggen..

Sen ska jag över snabbt till Johanna imorn med och lämna över julklapparna till henne. Blir nog bra =)

2009-12-22
 13:06:39

Dan före dan före dopparedan..

Lycka!! Åkte tidigare in till skolan och det gick bra! Jag blev godkänd och dessutom med råge! =) Jag är så glad nu!! Var hemma hos mamma en sväng och på Ica och handlade och träffade på världens sötaste elgubbe där ;)
Nu har jag precis ätit lite lunch och ska börja diska och plocka iordning lite, sen slå in lite julklappar, de som är kvar vill säga innan Sandra kommer häråt.

Ikväll ska vi till mamma en sväng och ev hjälpa till lite med julförberedelserna beroende på hur långt de kommit. =) Nej bäst att sätta igång..

Men jag klarade tentan! Och jag kan nu ta lite ledighet med ett gott samvete! =)
2009-12-22
 07:41:42

Sovmorgon?

Godmorgon!

Jag har vart vaken i en timme trots att jag skulle få sovmorgon så är jag uppe. Erik var så trött imorse så jag spände mig hela tiden för jag var orolig att han skulle somna om och försova sig. Så jag gick upp när han gick upp helt enkelt.

Nu sitter jag i soffan och kollar på Huset Fullt, surfar runt lite och njuter av att kalenderljuset brinner.. Köpte det på Ö.B och det brinner jättelänge! Vi har haft det tänt hur mycket och länge som helst och den är fortfarande bara över 20 så den får brinna länge idag helt enkelt =)

Senare ska jag ta ett bad och fixa lite frukost.

Erik hade en oturskväll igår, han slog sig överallt, två gånger i sängkanten så jag fick hämta morötter ur frysen för att kyla ner svullnaden lite.. Stackaren!

Annars idag ska jag va i skolan vid strax efter ett för att få en besvikelse, men det är lugnt, bara att börja om på ny kula inte mer med det! Sen ska jag hem till mamma och hämta matberedaren jag ska få låna, ska ju baka julbröd imorn och vår visp är sönder så då fick jag låna den av henne =) Sen hem och fixa fika, då tjejen fån Västerås kommer förbi en sväng. Ikväll ska jag över till Johanna en snabbis och lämna julklapparna till henne och Nellie, tänker förövrigt på henne idag och hoppas allt ska gå bra!

Ikväll ska även jag och Erik åka och handla lite smått, som mjölk, smör och ägg, sånt som behövs inför baket och koket imorn! Annars vet jag inte riktigt vad som händer..
Vad hittar ni på denna dag, dan före dan före dopparedan?

2009-12-21
 19:43:35

En bra tanke.

Jag vill vara din tanke när du vaknar
Jag vill vara snön som du kramar med dina händer
Jag vill vara värmen du söker när du fryser
Jag vill vara dina ord du säger
Jag vill vara din vägg när du börjar falla...

2009-12-21
 14:43:31

Juluppehåll!

Som jag tidigare berättat har jag inget jullov utan bara juluppehåll då skolan stänger. Men nu är det juluppehåll iaf! Imorgon ska jag ta mig en sovmorgon då jag inte sovit bra inatt och ska ändå bara sitta och jobba med projektet. Ska till skolan efter lunch för att få reda på hur illa det gick på tentan i fredags, jag vill nämligen inte ha svar via telefon eller mail, och när skolan bara ligger över gatan gör det ju ingenting.

Idag tänkte jag bara ta det lugnt, mitt favoritprogram börjar snart, så det får jag inte missa.. Sen ska jag plocka iordning här hemma, plocka ihop alla papper och sånt.

Vad gör ni idag?
2009-12-20
 19:08:37

Fjärde advent

Idag är det fjärde advent och det är väl dagen man vill spendera med den man håller kär.. Har jag gjort det? Nej!

Vid halv tio åkte jag ner mot Jönköping med pappa, hem till farmor och farfar, bråkade in dem i bilen, körde dem till kyrkan och bråkade ur dem ur bilen. Sen började farmor tjata på mig om att jag skulle följa med dem in i kyrkan på det så kallade mötet de hade.. Aldrig i helvete att jag skulle sätta min fot där inne! Jag är inte religiös över huvudtaget men i just den kyrkan skulle jag inte gå in i om jag så fick betalt.. Enda anledningen kan va om farmor och farfar mot förmodan skulle ha sin begravning där, men aldrig annars!

Jag vill inte ens ha med människorna där inne att göra, inte ens min egna släkt.. Eller ska inte dra alla över en kam, men de flesta i min släkt är jag vääldigt glad att jag slipper ha kontakt med. Finns de som är såna pinsamma högfärdiga nollor som tror de är så mycket bättre än de lågklassade idioter de faktiskt är! Men jag tänker inte tala om vilka det är jag inte gillar eller rättare sagt ratar eller förnekar som min släkt, men det är kanske inte så svårt att räkna ut vilka det kan vara.. :P Hmm! ( Om ni visste vad de höll på med skulle ni bara hålla med)

Vi packade in i bilen sen, hela bagaget var fullt! Lina och mormor satt i baksätet med saker i mellan dem, och hade även grejer i knäet, även pappa som satt o passagerarsätet hade saker i knäet, bara jag som slapp undan. Men jag körde ju, såg att bilen behöver tvättas ordentligt med, den var riktigt skitig när vi kom hem, får se när det blir lite mildare om Erik eller jag kan tvätta den då.. Erik är ju väldigt mån om bilen..

När jag kom hem hade Erik städat iordning i köket, skafferiet och gjort i ordning hela hallen.. Han hade fixat så all vår sprit och alkohol stod högst upp i skafferiet, jag nämnde det igår att jag inte ville ha det i klädkammaren utan att vi skulle göra iordning ett skåp i köket, och då fixade min söta fästman det idag när jag var borta! Underbar är han! Det ser lite ut i vardagsrummet här, men ska ta det imorn eller på tisdag, är ju i skolan imorn men kanske kommer ifrån tidigare? Kan ju hoppas, det är ju mina anteckningar och papper inför tentan som var i fredags, så dem måste jag arkivera så jag kan plugga lite under julen sen.

Nu under kvällen har jag vart hos min mamma och umgåtts med dem och mormor. Nu sitter jag hemma och ska kolla på Gossip Girl, och vänta på att Erik ringer så jag ska hämta honom, då jag fortfarande har bilen ;)

Imorn är det sista skoldagen innan uppehållet, suger lite att inte ha lov, men ena projektarbetet är redan klart, bara lite tillsnyggning som gäller. Hoppas jag får veta betyget på tentan imorn med, så jag får bekräftat mina känslor och kan börja om på ny kula. Blir väl aningen ledsen en stund till men sen är det bara att börja om igen.

Nu får ni ha en bra kväll!

2009-12-20
 08:07:04

Fjärde advent och dessvärre inget glädjeinlägg.

Igårkväll när jag satt inne i sovrummet och kollade på Ensam hemma, så surfade jag runt lite och det blev en del på Facebook för att se vad alla höll på med och så där. Sen har en av mina vänner lagt en text där det stod:

"Ni Borde veta det finns en grupp på FB som heter "PRIS - PEDOFILERS rätt i samhället". Gruppen har över 500 medlemmar och en av dom är Anders Eklund som mördade Engla. REAGERA nu ni "vanliga", mot Dessa sjuka jävla svin, ta och anmäl dom!! Klistra in och dela med er på era sidor. Detta Får inte accepteras under Några Omständigheter!!!"

Jag la själv ut samma text på min status strax därefter, men kunde inte släppa det, jag sökte på gruppnamnet och ja, sant som det var sagt där fanns gruppen. Och ja Anders Eklund fanns också med, (sen är ju frågan om det är DEN Anders Eklund eller om det är nån som ser upp till honom och har tagit hans information och lagt in på Face, det händer ju de flesta "kändisar", inte för att man ska kalla honom ett sånt positivt ord, men tror nog alla i hela sverige vet vem denna man är.)

Jag gick i alla fall in i loggen på den här gruppsidan och såg hur de skriver och diskuterar öppet om att det INTE är något fel överhuvudtaget med pedofileri! Att det enda de gör är att visa barn deras uppskattning! När jag läste det sistnämnda, att de bara visar uppskattning, då vände det sig i magen på mig! Hur fan funkar deras hjärnor? Använder de dem ens en gång? Sen hade de laddat upp foton på Amy Diamond och Johan Palm samt kommenterat dessa, bland annat så stod det på Amys foto att hon är för gammal nu men tänk för tolv år sen, och att de gärna hade sprutat henne i ansiktet då, och på fotot sjöng hon och hade en mikrofon så då sa de att se vad duktig hon är, hon hade kunnat få in hela mikrofonen i munnen, och så avslutade de kommentaren med "Duktig flicka".
De skriver även under loggen att det inte är nåt fel på deras beteende då det är en sexualitet precis som heterosexualtitet och homosexualitet.. Fy fan vad fel de har! Det måste vara en sjukdom, för ingen gör så om man har nåt inom pannbenet!
Någon måste ju reagera! Detta får inte accepteras. Om det inte vore fel med pedofileri, så skulle det inte vara olaglit och ge fängelsestraff! Tyvärr är straffen för detta väldigt låg, genomsnittet ligger på bara 2 år för pedofileri samt våldtäkter.

Vad hände med att barn ska få vara barn? Det är ju såna diskussioner idag att barnen växer upp för fort, det är smink, killar/tjejer och mode som gäller redan när de är vid tioårsålder nu.. Och hur ska de då kunna vara barn om en sån här händelse inträffar?!

Jag har anmält sidan och en hel del logginlägg som bara är för grova samt flera personer och fotona! Nog för att Sverige är (påstås iaf vara, rättvist är det långt ifrån) rättvist, men detta är oacceptabelt, pedofiler gör nåt olagligt, våldtar barn, vilket är värre än en vanlig våldtäkt på en tjej eller kille! Men de antastar och förstör barns liv, och tror att de har en rätt i samhället? I Polen kastreras pedofiler och våldtäktsmän, kanske något att tänka på här i Sverigen med.

Frågan jag ställer mig hela tiden, det jag drömt om när jag väl kunnat sova inatt, som jag tänkt på hela tiden när jag vart vaken med tårar i mina ögon är;
Hur kan vi skydda våra barn från såna här människor som bara vill ont? I jönköping var det en pedofil som jobbade på ett dagis eller en förskola som häktades i veckan med massa barnporr på sin dator, men han FRIADES. Om man inte har koll på människor som jobbar på dagis och skolor, hur kan man skydda sina barn? Hur kan man veta att när barnen går ut och leker att de inte kommer träffa på en sån här människa?

Jag vet inte svaren på de här frågorna. Men jag vet att Sverige måste göra nånting för att bli kvitt dessa människor, göra en insats för ett bättre samhälle! En våldtäkt är en våldtäkt, en antastning är en antastning vare sig det är på en vuxen eller ett barn, skillnaden är väl att de vuxna har lite bättre förstånd att kunna hantera en sån situation efteråt än vad ett litet barn har.

Jag blir verkligen så ledsen när jag läser sånt här! Satt och grät i gårkväll, låg och grät inatt när jag tänkte på det, och gråter nu för detta är så jävla vidrigt! Jag har aldrig tänkt på sånt här innan speciellt mycket, men nu ändrades allt.. Jag ska jobba, som jag hoppas flera andra av er kommer göra, för att samhället ska bli säkrare för alla.. Göra vad vi kan för att stoppa pedofileri och våldtäkter över huvudtaget.

För det här, kan vi inte acceptera...

2009-12-19
 21:43:54

19 December..

Ännu en dag har nått sitt slut, klockan är strax efter halv tio och jag sitter i sovrummet och kollar på "Ensam hemma". Den är ju ett måste att se när det närmar sig jul!

Tentan igår gick inget vidare alls, kommer få ett underkänt och en omtenta när skolan börjar igen.. Får väl veta det exakta resultatet nästa vecka förhoppningsvis, men jag kände hur dåligt det gick, så ett underkänt är jag inställd på i vilket fall. Då slipper jag jättebesvikelsen under julafton iaf.

Idag har vi varit nere på stan en sväng, älskling behövde lite kläder så vi gick in på Dressman efter att han tippat (är ju så viktigt för honom att tippa ;)) och kom ut 699 kronor fattigare och med ett par jeans, ett par byxor och två tröjor (dock inte den tröjan jag ville att han skulle ha!)
Sen gick vi upp till mamma och pappa där dom julpyntade i full fart! Pappa och Erik gick sen ner och spelade biljard i en sorts spelställe. De verkade ha haft kul iaf, medans jag och mamma pratade och lekte med hundarna.

Sen åkte vi hemåt en sväng och jag fixade mina naglar, var otroligt länge sen jag gjorde det så nu är dom fina igen, med frans manikyr, ska bara sköta dem och lägga på nytt lack varje dag så de håller sig fina länge!
Efter det åkte vi hem till mamma igen då vi skulle äta middag där, jag och mamma stod och lagade maten medans pappa och Erik kollade på Happy Feet på tvn.

Nu är vi hemma och jag ska inte vara uppe för länge ikväll då jag inte fick sova ut imorse, Erik glömde stänga av larmet så det ringde vid tjugo över sex imorse och jag kunde inte somna om.. Imorn ska jag upp senast halv nio så vill jag sova ut litegrann får jag helt enkelt lägga mig lite tidigare för att vara en lördag.  Ska åka och hämta pappa vid halvtio och tänkte äta lite frukost innan vi åker, för sen åker vi mot Jönköping för att pappa ska ta med farmor och farfar till kyrkan, och sen ska vi ha med oss mormor och syster hem hit.

Hoppas allt är bra med er!

2009-12-18
 07:28:50

Fredag 18e December..

Nu är dagen D här.. Jag börjar bli nervös, stressad vet jag att jag varit för näseblodet har redan infunnit sig idag, men det här ska nog gå bra... Positiva tankar var det ja.. tentan är mellan 09-13 men jag tänker befinna mig i skolan redan vid åtta så ska strax göra mig iordning och för en gångs skull ha linser på mig.. Minns inte när jag hade det sist..
Mina mackor är klara, ska baralägga i dem i en burk sen är nog allt klart för avfärd mot tentan..

Hujeda mig!
2009-12-17
 19:26:06

Förresten!






Tänk på mig mellan 09.00 - 13.00 imorn! Och önska mig lycka till för fan!




2009-12-17
 19:25:24

Snö, snö och åter mer snö!

Och jag ÄLSKAR det!

Idag har det vart blåsigt, men samtidigt har det snöat en hel del, nu har dock vinden avtagit och det verkligen vräker ner snö! Vi var ute och åkte en sväng nu och det var minst en till en och en halv dm nysnö! Hur underbart och mysigt som helst!

Ikväll orkar jag inte lägga ner tid på tentan, ska läsa igenom teorin sen när jag lägger mig.. Det får helt enkelt bära eller brista. Ni får själva tolka det hur ni vill om hur jag tror det kommer gå.. Men positiv tankar var det ja.. De kommer nog imorn förhoppninsvis..

Älskling sitter i köket och slår in nåt jag tänker anta vara en julklapp till mig. För jag har fått order om att stanna utanför köket!

Funderar lite över hur jag ska göra med klapparna till honom.. vi brukar byta en på morgonen och sen skulle han få resten på kvällen, men jag vet inte riktigt hur jag ska göra.. Kanske ska strunta i morgonpresenten i år och bara mysa istället? Har ju ändå honom och det är ju det bästa som man kan önska sig; att få vakna upp vid honom! <3
2009-12-17
 07:28:35

17e December..


Igår fick jag sammanbrottet på kvällen, hade förstadirer till migrän halva dagen och försökte få bort det då jag verkligen inte orkade med en migränattack. Fick tillslut bort det. Likadant att jag åkte runt hela dagen igår, kändes som jag var överallt och ingenstans, först vid tio åkte jag köpte mjölk och filmen, samt en latte från Preem.
Sen var det nåt annat, sen ville jag försöka få bort huvudvärken så jag körde lite, och när jag precis kommit hem ringde Erik och ville att jag skulle köpa chips och dipp åt honom så då var det bara att åka igen..

I förrgår var jag lite slapp när det gällde pluggandet, så igårkväll när jag skulle plugga fick jag sammanbrottet, jag kan inget. Tentan imorn kommer inte gå! Ska fixa frukost nu och sen ska jag sätta mig och plugga, vid lunch åker jag hem till mamma och sitter och pluggar där.

Behöver all tur jag kan få!
2009-12-16
 09:45:13

Hetaste debatten just nu?

Den hetaste debatten just nu verkar ju utan tvekan vara alkohol under julen. Många barn säger att de mår dåligt över att deras föräldrar dricker alkohol under julen och så där och till viss gräns kan jag tycka att det nåt jag kan förstå. Man säger att julen är barnens högtid och då ska man inte dricka alkohol när de är i närheten.
Det är vad det handlar om!

Det finns barn som har föräldrar som dricker sig fulla och redlösa, det är såna människor som ska hålla sig borta från alkoholen under julen och så fort barnen är i närheten, för de kan kanske inte kontrollera sig och sina handlingar. MEN de flesta som dricker alkohol under julafton brukar ta en julsnaps eller två, de dricker inte okontrollerat! Så jag tycker att tar man bara en julsnaps eller en jul öl, jullikör eller nåt sånt är det ingen fara. Det gör ingenting, så vill ni ta er julsnaps eller så gör det, bara ni dricker kontrollerat!

Det är min åsikt!
2009-12-16
 07:26:09

16 December..

Idag är det bara två månader tills jag fyller 24 år. Helt sinnessjukt egentligen! Det är väl ingen ålder egentligen, men året därefter så blir jag 25 och det är ju den åldern många blir knäppa över. Men inte jag, det enda jag tänker på när jag hör de åldrarna är att jag närmar mig min dröm mer och mer. Vår dröm.

Idag är det onsdag och jag stannar hemma och pluggar istället för att åka till räknestugan. Min vän från landet skulle inte heller komma in så då kvittar det tycker jag. Tror inte jag behöver så mycket hjälp, behöver mest repetition och det får jag bäst av att jobba själv och inte sitta och hjälpa andra hela tiden.

Om en vecka är det dan före dopparedan som man säger. Låter inte friskt och säga det,låter ju bara snuskigt om man inte vet vad innebörden är :P Men då ska julbrödet bakas och julskinkan kokas och griljeras. Ser fram emot lite egen skoltid sen, är jättetrött och det är mycket till tentan nu med, så det ska bli riktigt skönt när det är över!

Vad händer hos er idag? Här blir det pluggande och ikväll blir det det nya Wallander filmen, jag fick pengar av älskling som bad mig åka och köpa den. Nu ska jag göra frukost då magen skriker efter mat..

2009-12-15
 19:40:40

Vit jul..

Idag har det snöat massor, har kommit närmare en decimeter idag. Jag stortrivs! Har snöat hela dagen förutom en sväng på kvällen men det har visst dragit igång igen. Vågar man hoppas på att kylan och snön stannar kvar till jul nu? Jag hoppas!

2009-12-15
 17:57:49

15 December..

Året närmar sig sitt slut, bara 16 dagar kvar av detta år och i och med detta börjar man ju fundera över vad man gjort och vad som hänt det här året.

Januari har varit händelselös, var mest jobb och inget annat.
Februari; Jag blev 23, fick veta att jag inte fick vara kvar på IVT längre än till den 13 Mars. Gick på arbetsmässan som hölls på Tranås Utbildningscentrum och hittade en broschyr på en utbildning.
Mars; Jag lämnade IVT med tanken att jag skulle tillbaka. Fick mitt första negativa besked.
April; En varm vår med otroligt vackert väder. Träffade Johanna för första gången ordentligt och vi klickade ordentligt. Hittade vår lägenhet som vi bor i idag med. Och det bästa på hela året, 10/4 så förlovade vi oss! Kollade på ringar redan i mitten av mars och köpte då med, sen försökte vi luska ut ett bra datum, sen tillslut blev det långfredagen den 10e april 2009.♥
Maj; Älskling fyllde 23. Jag gick fortfarande hemma, hoppet om IVT var borta efter att de låtit alla visstidare gå hem, packade och rensade inför flytten. Fick mitt andra negativa besked, och nu skulle väntan på en operationstid börja likaså en långvarig depression.
Juni; Flytten gick av stapeln, och jag sökte in till skolan.
Juli; Jag kom in på skolan och fick operationstid.
Augusti; Jag opererades och såg fram emot att skolan skulle börja.
September; Skolan var igång och vi gjorde vår första tenta, jag fick VG.
Oktober-November; Skolan var i full gång.
December;
Tentan är på fredag annars har det vart en lugn månad.

Har haft en depression som hållt sig längre än jag trodde. Men senast idag kände jag hur den var borta, när jag och älskling busade och skrattade så mycket. =)

Annars har det vart ett rätt jobbigt år, för många, mina föräldrar, för mig, och för Erik.
Jag har verkligen inte vart en bra flickvän i år. Fick för inte så länge sen reda på att den 19 augusti i år var den värsta dagen för älskling, bara för hur jag betedde mig den dagen. Och jag förstår honom. Detta året har jag gråtit mer än nånsin, mått dåligt och jag har inte hanterat det speciellt bra, så egentligen tycker jag att det är tur att han fortfarande står vid min sida.

Visste ni att jag vart på krogen bara tre gånger i år? Den fjärde är tydligen redan bokad, på juldagen. Men det blir kankse kul det med =) Återstår att se.

Men ville bara säga med det här inlägget till dig Erik; Jag vet att jag behandlat dig otroligt dåligt det här året, trots det så har du stöttat mig under hela året och framförallt vid två svåra tillfällen för mig. Du är det bästa, du tar fram det bästa i mig, och jag är lycklig med dig! Jag älskar dig, mer än ord kan beskriva, mer än man kan visa och mer än jag nånsin trodde man kunde göra. Du är mitt allt, och jag älskar dig av hela mitt hjärta! ♥

2009-12-14
 17:36:13

Hemmakväll..


Nu sitter jag här en stund innan jag ska återta böckerna. Har ätit lite middag, eller varma mackor med cheddarost, stekt ägg och bacon. Rätt gott ibland faktiskt!

Har pratat med min bästa vän med och fick veta varför hon inte var hemma igår, och så fick jag reda på en hemsk nyhet. Man börjar alltid fundera när man får såna nyheter, det är väl nåt undermedvetet som finns hos alla.. Men jag hoppas att den familjen kommer klara sig och återhämta sig för att kunna gå vidare.

Nu ska jag äta lite på min chokladtomte, och räkna lite, blir inte så mycket räknande idag, jag är trött och mår inte så bra.. Mår aldrig bra när jag vart på såna här undersökningar, och det var lite jobbigt på återbesöket idag.

2009-12-14
 10:13:43

Paus..

Har en liten paus i pluggandet. Har suttit och gjort frågor på teorin och nu svarat för att se hur jag ligger till.. fick 91.5 av 100 möjliga, inte så dåligt va? =/
Måste räkna och grejer resten av dagen, ska bara repetera förhoppningsvis, men jag hoppas det kommer gå bra på fredag, måste börja tänka positivt med.. De säger att det går bättre då!

<3
2009-12-14
 07:27:08

Julutmaning - Vem känner sig utmanad?

1. Jag köper alltid mer julklappar än jag borde
- Mjo det stämmer nog, fast julklappar är ju så mysigt! 


2. En riktig julgran med äkta barr är ett måste hemma

- Nja för mig spelar det ingen roll, plastgran går bra med!

3. Jag tycker om att göra önskelistor för mig själv

- För mig själv? Nej men till resten av familjen.


4. Julmaten är väldigt viktig

Klart den är :)


5. Skinka, lutfisk, Janssons frestelse, sill måste finnas med

- Nje, lutfisk och sillen kan vi skippa..


6. Ingen riktig jul utan snö på julafton

Helt korrekt!


7. Julen är oftast fridfull hos mig/oss

Ja.


8. Släktbesök ingår alltid i julen

Nej. Vår släkt är galen så vi har bara farmor, farfar och mormor.


9. Jag rimmar ännu på flera julklappar

Nej det har vi aldrig gjort.


10. Jultomte är viktig

Ja om det är barn med så.


11. Jag har alltid fullt upp på julafton med bestyr

Mjo det är en del!


12. Julkort ska skickas på Posten

Nej vi skickar inte julkort varje år!


13. Jag ser de flesta av de traditionella julprogrammen på julafton

Nej jag ser inga, men filmerna Ensam hemma 1 och 2.


14. Julen är mer jobbig än rolig

Nej.


15. Fåglarna får alltid något att äta på ”i julklapp”

Inte sen vi bor i lägenhet.


16. Dopp i grytan är viktigt

Nej, vi har haft det ett enda år och det var inte populärt.


17. Julkalendern i TV försöker jag följa

Nej minns inte ens när jag kollade på kalendern sist.


18. Åker alltid skidor på jul eller annat om snön kommer

Kan inte åka skidor :(


19. Vi åker bort till värmen och ”firar jul” utomlands

Nej, det skulle jag inte kunna tänka mig att göra ens en gång!


20. Vi brukar vara flera familjer/människor som slår oss ihop och firar
- Nej det gjorde vi bara när vi var små.

2009-12-14
 07:13:31

14e December


Godmorgon!
Har vart vaken sen tjugo över sex då Erik flög upp och behövde kissa! Bråttom hade han tydligen! Idag är jag trött så det blir nog kaffe till frukost idag.

Dagens planer är; -Tentaplugga och räkna! -Åka till läkarn vid ett-tiden åker vi så vi hinner fram till två.

Resten av veckan kommer också bestå av Tentaplugg och räknande!

Vad har ni för planer idag? och veckan?

Måndag- Pluggande och läkaren.
Tisdag- Pluggande.
Onsdag- Räknestuga i skolan, kan va bra att gå och få lite feedback av Lotta.
Torsdag- Pluggande!
Fredag- Tentamen, hämta och klä julgranen!
Lördag- Inga planer.
Söndag- Åka till Jönköping med pappa för att hämta mormor (jag ska köra)
2009-12-13
 21:42:33

Vad hände?

Jag bröt för inte så många timmar sen min bloggtorka eller bloggpaus eller vad man ska säga, och har redan efter inte så många inlägg fjorton unika besökare och jag vet bara vilka tre är! Så vad hände, hur hittade ni hit?

Men kul kul!

Nu har jag lagt bort plugget för idag, läste lite om kassaflödesanalyser och om bindande kapital. Antecknat lite, imorn fortsätter jag.. Innan jag vid lunch ska till doktorn Emma (hette hon visst).
Tycker dock det är lite komiskt att min mamma som höll på med ekonomin på hennes och pappas företag innan inte fattar ens hälften av vad vi gör i skolan.. Känns det som överkurs då? :P

Nu säger jag godnatt för idag! Känner mig riktigt trött, och hoppas på att magen ordnar upp sig tills imorn, den vill inte som jag vill just nu.. Och så hoppas jag naturligtvis på en full natt med sömn, nåt om på sista tiden inte infunnit sig under veckorna..

Ha en bra kväll!
2009-12-13
 20:14:23

Tävling hos Jessica!

Jag är med och tävlar om en underbar design hos Jessica!

2009-12-13
 17:18:05

Jullista för er intresserade..

Du heter: Ruth (Släktnamn) Emmah Alexandra Dalengård
Smeknamn: Bemmsen, Snuffsan, Snuffefluffa, Ems.
Låt som när du är ledsen sörjer till: Ingen speciell men Andreas Johansson får mig lätt att gråta.
Vad tror folk om dig? Rolig och någorlunda framåt person. Folk gillar mig!
Stämmer det? Ja att vara framåt är något jag jobbar på.
Vilken är din sämsta sida? Väldigt osäker på mig själv, och att jag alltid tror det bästa om folk när jag inte ska det. Men det första ska jag jobba bort.
Vad får du oftast komplimanger för? Att jag är söt, duktig och påhittig.
Brukar du skratta för dig själv? Nej det kan jag inte påstå, bara om jag ser nåt kul.
Vad står det i ditt senast inkomna SMS? Ett sms av älskling där det står att han älskar mig.
Var bor du? I en liten mindre stad där jag trivs väldigt bra.
Trivs du där? Ja absolut, en trea istället för tvåa, eller varför inte ett hus skulle inte vara fel. Sistnämnda får nog vänta ett par år dock :P
Äger du några Converse? Nej, jag tycker dom är fula!
Brukar du bli för full? Nej, har vart full en gång på hela året och befunnit mig på krogen hela tre gånger. Har ingen lust att festa längre, utan sitter hellre hemma med en bra film och myser.
Har du haft sex idag? Nej det vill jag inte påstå.
Nästa mål i ditt liv: Examen, förhoppningsvis fast jobb och tillskott i vår familj. (om några år då)
Hur svarar du i mobilen: Hallå, eller hej det är Emmah.
Vem ringde du senast? Älskling.
Vad sa den du senast pratade med i telefonen: Att han älskar mej.
Antal timmar sömn inatt: 9 hela timmar utan avbrott. Första gången på länge jag fick sova ut.
Sov du ensam: Nej, Älskling sov bredvid.
Brukar du komma i tid: Ja, har aldrig vart sen i hela mitt liv.
När mår du bra: När jag ligger i famnen hos älskling. Och när han förklarar vad jag betyder för honom.
Hur känner du dig nu: Rätt lugn.
Vad tycker du om dina fötter: Tycker väl inte så mycket om dem, men vem gillar fötter?
Vad saknar du: Ett förtroende för mig själv annars är det inte mycket.
Hade du en bra kväll igår: Mjo, en lugn hemmakväll med tidigt avslut.
Favoritdryck på morgonen: Mjölk eller vatten, dricker nästan aldrig nåt annat än vatten annars.
Rakar du benen: Ja ibland, mer sällan på höst -våren.
När brukar du oftast gå och lägga dig: Mellan halv tio och strax efter tio.
Är du blyg? Ibland, men jobbar bort det.
Vill du hellre ha mail än brev: Jag vet inte faktiskt.
Har du spytt offentligt: Ja, en enda gång, och då var jag alldelles för full, aldrig vart så full nån gång igen.
Är du nöjd med ditt liv: Ja det tycker jag.
Är du allergisk mot nåt? Saffran och skaldjur.
Vad är det värsta du vet? Dryga människor som bara bryr sig om sig själva och djurplågare!
Hur mycket pengar brukar du slösa på en vecka? Det är inte mycket, det enda som brukar inhandlas är när vi storhandlar och då blir det mellan 500-1000 kronor. Men det går från vårt gemensamma konto.
Vilken kändis tycker du är en bra förebild? Queen Latifah
Vad längtar du till? Julen och tills vi ska skaffa familj.
Har du bra vänner och äkta vänskap? Ja, en bästa vän som jag kan lita på i vått och torrt.
Vad är det finaste du fått? Min sambo, han är allt man kan drömma om.
Hur gammal är du: 23.
Du samlar på: Ingenting för tillfället.
När grät du senast: Förra veckan tror jag.
Bär du glasögon eller linser: Ja både och, men numera blir det mer glasögon när jag är i skolan.
Tycker du det är viktigt att ha märkeskläder: Verkligen inte!
Vill du gifta dig: Ja, det vill jag men det är inget jag måste.
Är du bra på att laga mat: Ja enligt sambon är jag bäst.
Är du flygrädd: Mjo det är jag nog.
Hur vig är du: Inte speciellt, absolut inte när man pluggar för då sitter man rak hela tiden känns det som så stel är man jämt.
Är du musikalisk? Jo det är jag.
Tror du på ett liv efter döden? Ja, absolut, att det finns nåt iaf.
Bor dina föräldrar tillsammans? Ja, tro det eller ej.
Har du någon gång gråtit dej till sömns? Ja det har hänt.
Har du kräkts i sömnen? Ja en gång när jag var liten och hade ont i magen så fick jag sova i mammas och pappas säng, jag vaknade av att jag hade kräkts i sängen så mamma och pappa fick gå upp och byta lakan vid tre fyra tiden på natten..
2009-12-13
 16:50:43

Julmarknad..

Sitter och halvtittar på Desperate Housewives-reprisen. Jag har aldrig förstått vad som är så bra med denna serien.. Men nu finns det inget annat på TV att kika på så det får bli det helt enkelt..
Ska snart ta och tentaplugga lite teori och räkna på lite uppgifter som jag fortfarande är otroligt osäker på. Jag har fyra dagar på mig att få in det här, jag tror att jag har en chans att lyckas på, så jag tänker ge allt.
Det är sjukt egentligen, detta är andra tentan vi har nu och precis som förra så började jag plugga ordentligt tre veckor innan. Jag hoppas det håller i sig hela vägen av skolgången för då kommer kanske allt bli bra tillslut och jag kommer kanske klara det.

Men som min sambo säger, Jag måste börja tro på mig själv, tro på att jag faktiskt kan. Jag kan inte ens ta emot en vardagskomplimang från honom. När jag lagar maten säger han att det var jättegott, och istället för att säga tack säger jag alltid, "vilken tur". Tror det får bli ett av mina nyårslöften sen. Tänkte lägga in en lista snart jag jobbar på, hittade den hos en av mina vänner så tänkte att det kunde bli kul och lägga in den =)
2009-12-13
 10:51:09

Tredje Advent 2009


Idag är det tredje advent, även Lucia, men det bryr jag mig inte så mycket om faktiskt. Det är just tanken om att det tredje ljuset är tänt och julen närmar sig med stormsteg, och jag njuter! Ute är det nollgradigt och nån cm med snö, men det ska bli kallare och mer snö i veckan har jag hört.

Sitter och tittar på sambon som ligger i andra änden av soffan ihopkrupen under en filt, jag är så lycklig som har honom, och jag vet det.
Men fram till fredag kommer studierna först, tentan måste klaras för att få lite lugn och ro under "julledigheten". Projektarbetena ska jag försöka jobba färdigt med innan julafton så blir massor med jobb den 22-23 december. Älsk jobbar ändå så då passar jag på, den 23e ska jag baka julbröd och koka julskinkan men går jag upp och börjar direkt så är det ingen fara.

Hur är det hos er annars? Skolan tar all min tid just nu!